Type wijn:
Mula Velha Tinto
Classificatie:
Vinho Regional Liboa
Druivenras:
Touriga Nacional, Aragonez =(Tempranillo) en Castelão
Wijngaard:
De wijngaarden liggen op de heuvels rond het gemeente plaatsje Cadaval wat grenst aan de heuvels van de Serra de Montejunto. Slechts 25 km vanuit de Atlantische kust. De bodem bestaat hier vooral uit leem en een mix van klei met zand.
Vinificatie:
De oogst vindt al in september plaats en bij aankomst bij het wijnhuis worden de steeltjes meteen verwijderd. Hierna gaat men over tot het zacht persen van de druiven en het verkregen sap laat men vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 25 graden voor de duur van 8 tot 10 dagen. Tijdens de vergisting pompt men regelmatig de wijn rond zodat men een homogene wijn krijgt. Direct erachteraan volgt de malolactische vergisting en tot slot klaart men de wijn en wordt de wijn gebotteld.
Karakteristiek:
Een robijn rode wijn met een elegante neus van vanille, zoethout en zwart fruit. De wijn is fluweel zacht van smaak met tonen van pruimen en zwarte kersen. Verder is de wijn zeer toegankelijk en rond met in de afdronk een vleugje vanille en lichte kruidigheid.
Wijn spijscombinatie:
Perfecte borrel wijn maar is ook ideaal voor bij lamsvlees, kip en kalkoen. Serveertemperatuur: 17-18 gr.C
Bewaar advies:
Twee jaar na oogstjaar
Alcohol %:
13%