Type wijn:
Rosso del Molise ‘’Calidio”
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
100% Montepulciano
Wijngaard:
De wijngaarden bevinden zich op de heuvels rond het plaatsje Monteroduni op een hoogte van 273 meter boven zee niveau. De bodem bestaat hier vooral uit steen scherven, lichte klei en mergel. Tevens is de bodem rijk aan kalk en zeer poreus wat zeer goed is voor de waterafvoer.
Vinificatie:
De oogst vindt plaats halverwege oktober en bij aankomst bij het wijnhuis worden eerst gedeeltelijk de steeltjes verwijderd. Vervolgens worden de druiven zeer zacht geperst en het verkregen most met daarin de vaste bestanddelen laat men op een temperatuur van 20 tot 24 graden vergisten voor de duur van 14 dagen. Hierna volgt direct de malolactische vergisting om vervolgens de wijn voor 8 maanden in inox tanks te laten rijpen. Tenslotte een fles rijping van 6 maanden.
Karakteristiek:
Intens donker rood van kleur met paarse reflexen aan de rand. Heerlijk geurend naar fris bos fruit zoals zwarte kersen en bramen. De smaak is fluweel zacht iets wat romig met tonen van zacht rood fruit zoals bosaardbeien en frambozen.
Wijn spijs combinatie:
Heerlijke wijn voor bij de dagelijkse gerechten maar in het bijzonder bij pasta gerechten zoals spaghetti, lasagne en tagliatelle. Ook een prima begeleider van zacht rood vlees zoals carpaccio. Serveertemperatuur: 17 - 18 gr.C
Bewaar advies:
Tot circa 4 jaar na oogstjaar.
Alcohol %:
13%