Montecucco Sangiovese DOCG (rood)
.jpg)
Type wijn:
Montecucco Sangiovese
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata e Garantita
Druivenras:
100% Sangiovese
Wijngaard:
De wijngaarden liggen op de heuvels van het pittoreske plaatsje Montenero op een hoogte van 330 meter boven zee niveau. Hier is de grond vooral erg los en zanderig met een gemiddelde klei structuur die vooral rijk is aan kalksteen en steen scherven. Door de milde winters en de warme zomers zijn de druiven perfect rijp.
Vinificatie:
De oogst vindt handmatig plaats in de derde week september De steeltjes worden verwijderd en vervolgens perst men de druiven heel zacht. Nu kan men beginnen met de vergisting van het verkregen most met daarin nog alle vaste bestanddelen. De vergisting duurt zo’n 28 dagen op een gecontroleerde temperatuur van slechts 18 graden in rvs tanks. Direct erachteraan volgt de malolactische vergisting die ook plaats vindt in rvs tanks.Hierna pompt men 70% van het verkregen sap naar sloveens eiken vaten met een capaciteit van 2000 liter voor de duur van 18 maanden. De overige 30% van de wijn laat men voor 18 maanden op Frans eiken rijpen met een capaciteit van 225 liter. Tenslot nog een rijping van 4 maanden in rvs tanks en 6 maanden op fles voordat de wijn de kelders verlaat.Slechts een produktie van 6000 flessen per jaar.
Karakteristiek:
Deze robijn rode wijn heeft een aangename geur van pruimen, leer, specerijen en verleidelijke houttonen. In de smaak is de wijn krachtig, warm en vooral droog met aroma's van vanille, cederhout en laurier. De afdronk is kruidig en zeer aanhoudend.
Wijn spijscombinatie:
Ideale wijn voor bij gegrilde kip, kalfsvlees en lichte wild gerechten. of bij pasta op basis van bospaddenstoelen en truffel.
Bewaar advies:
Circa tot 10 jaar na oogstjaar. Serveer temperatuur: 18-19 gr.C
Alcohol %
14'5%
Direct Contact
Neem direct contact met ons op.Ga naar de contactpagina