Type wijn:
Vinho Verde Arinto
Classificatie:
Denominicaçao de Origem Controlada
Druivenras:
100% Arinto.
Wijngaard:
Slechts 3 hectare groot en gelegen in het hart van de Vinho Verde streek bij het plaatsje Coucieiro ligt de wijngaard Quinta do Paço. Hier is de grond vooral rijk aan graniet en lichte klei.
Vinificatie:
De oogst vindt halverwege september plaats en bij aankomst bij het wijnhuis worden de steeltjes meteen verwijderd. Hierna laat men de druiven inweken op de schillen en dit gebeurd op een lage temperatuur van slechts 5 graden voor de duur van 3 tot 5 uur. Vervolgens perst men de druiven met slechts 1,2 bar zodat er enkel het primaire sap uitloopt. Het verkregen sap wordt vervolgens voor 3 dagen rond gepompt zodat er meer structuur in de wijn ontstaat. Hierna laat men het sap met rust waardoor de nog aanwezige vast bestanddelen op natuurlijke wijze naar de bodem zakken. Nu start men de vergisting op een gecontroleerde temperatuur van slechts 12 graden waardoor de vergisting bijna 30 dagen duurt. Nu pompt men de wijn over naar een andere rvs tank waar het voor 1 maand blijft rijpen. Tijdens deze rijping periode wordt de wijn nog dagelijks rond gepompt om zo nog meer kleur en structuur in de wijn te krijgen. Net voordat men gaat bottelen filtert men de wijn licht.
Karakteristiek:
Prachtige lichtgele wijn met groene reflexen. Een uitbundige neus van citrus fruit. De smaak is levendig met prettige frisse zuren en aroma’s van limoen, grapefruit en kruisbessen. De smaak is droog met heerlijke frisse fruitaroma’s in de afdronk van wederom limoen.
Wijn spijscombinatie:
Perfecte aperitief wijn voor de late namiddag of bij een heerlijke salade met zee vruchten. Ook zeer goed te combineren met sushi hapjes en bij pittige halfzachte kazen. Serveertemperatuur: 9-10 gr.C
Bewaar advies:
Tot circa twee jaar na oogstjaar
Alcohol %:
12%