Type wijn:
Inzolia VivaBio (Biologisch)
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
100% Inzolia
Wijngaard:
De wijnranken liggen op de heuvels rond de plaats Salemi op zo´n 500 meter boven zee niveau. Hier bestaat de grond voornamelijk uit kalksteen.
Vinificatie:
De druiven worden de eerste week van september geplukt en dit gebeurt met de hand. Bij aankomst worden de druiven ontsteelt waarna de druiven zacht geperst worden. Nu haalt men de vaste bestanddelen uit het verkregen most en begint men direct met de vergisting op een gecontroleerde temperatuur van 15 graden en dit duurt circa 10 dagen. Vervolgens steekt men de wijn over naar een rvs tank waar het voor enkele maanden blijft rijpen en net voordat men overgaat tot het bottelen van de wijn filtert men de wijn eerst.
Karakteristiek:
Deze bleekgele wijn met groene reflexen heeft een licht aromatische neus van voorjaarsbloemen en geel fruit. Een frisse aanzet met fruitige tonen van peer, wilde perzik en een hint van honing maakt dat deze wijn heerlijk zacht en toegankelijk overkomt maar met voldoende smaak die u zal verrassen.
Wijn spijscombinatie:
Zeer geschikt als aperitief wijn maar kan ook goed gecombineerd worden met spaghetti vongole en gekookte mosselen. Prima te combineren bij Tapas of een antipasti van verse kazen en diverse gedroogde hammetjes. Serveertemperatuur: 9-10 graden C.
Bewaar Advies:
2 jaar na oogst jaar.
Alcohol %:
12,5%