Type wijn:
Negroamaro Salento (Torridoro)
Classificatie:
Indicazione Geografica Tipica
Druivenras:
100% Negroamaro
Wijngaard:
De wijngaarden liggen verspreid binnen de Salento streek omdat men hier gekozen heeft om vooral met hele kleine wijngaarden te werken van boeren die te klein zijn om de wijn zelf te maken maar de druiven ook veel te goed zijn om deze te verkopen aan de cooperatie. Angelo Rocca heeft al jaren lang afspraken hierover en controleert zelf de wijngaarden van deze kleine boeren. De grond van al deze kleine wijngaarden bestaan voornamelijk uit klei en steen scherven en is kalkhoudend.
Vinificatie:
De druiven komen enkel van de beste wijngaarden en dit wordt nog steeds met de hand geplukt in de eerste week van september. Bij aankomst worden de druiven eerst ontsteelt en dan zacht geperst om vervolgens met de vergisting te beginnen. De vergisting duurt circa 15 dagen op een gecontroleerde temperatuur van 27 graden. Direct erachteraan vindt de malolactische vergisting plaats in rvs tanks en pompt men diverse keren de wijn rond om zo meer extractie en kleur te krijgen in de wijn. Hierna pompt men de wijn over naar grote Sloveense eiken vaten met een capaciteit van 8000 liter voor de duur van 12 maanden. Tenslotte wordt de wijn afgevuld.
Karakteristiek:
Diep rood van kleur met een geur van vanille, koffie en specerijen. De smaak is vol en krachtig met mooie versmolten tannines met aroma’s van pure chocola, tabak en zwarte pruimen. De wijn is vlezig en perfect in balans met een warme afdronk.
Wijn spijscombinatie:
Serveren bij een T-Bone steak, ossenhaas of bij wild en gevogelte. Serveertemperatuur 18-20 gr.C
Bewaar Potentie:
6-7 jaar na oogstjaar