Type wijn:
Colli Maceratesi Ribona Castru Vecchiu
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
100% Ribona
Wijngaard:
De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden die gelegen zijn bij de plaatjes Colmurano en Abbadia op zo’n 400 meter boven zee niveau. De wijngaarden beslaan een oppervlakte van 6 hectare en de bodem hier bestaat vooral uit klei en kalksteen.
Vinificatie:
De oogst begint halverwege september en dit gebeurd uitsluitend met de hand. Vervolgens worden de druiven ontsteelt en direct zacht geperst. Hierna vindt de vergisting plaats op een gecontroleerde temperatuur van slechts 12 graden en dit proces duurt 25 tot 30 dagen. Hierna pompt men de wijn over naar rvs tanks waar het voor 3 maanden blijft rijpen. Na deze rijping wordt de wijn licht gefilterd en gebotteld zodat de wijn nog 1 maand op fles kan rijpen.
Karakteristiek:
Een stro gele wijn met groene reflexen. Een complex bouquet maar intens met aroma’s van perzik, abrikoos, mango en een vleugje kamille. Een bijzondere frisse aanzet met tonen van kruiden en vanille met in de afdronk veel lengte en mineralige accenten.
Wijn spijscombinatie:
Ideale wijn bij schelpdieren, zwaardvis, tonijnmoot en bij gegrilde gamba’s. Serveertemperatuur: 10-12 graden
Bewaaradvies:
2-3 jaar na oogstjaar
Alcohol %:
13,5%