Type wijn:
Fiano Campania
Classificatie:
Indicazione Geografica Protetta
Druivenras:
100% Fiano
Wijngaard:
De druiven worden begin oktober handmatig geplukt op de heuvels rond de plaatsje Lapio, Montefredane en Montefusco. De wijngaarden zijn in totaal 6 hectare groot en liggen op 500 meter boven zee niveau. De bodem bestaat vooral uit klei en is vulkanisch met een mix van mineralen en as.
Vinificatie:
Bij aankomst worden de druiven ontsteelt en zacht geperst waarna de most enige uren in contact blijven met de schillen. Hierna worden de schillen verwijdert en start men de vergisting die plaats vindt op een gecontroleerde temperatuur van 16 graden gedurende 8 tot 10 dagen. Hierna steekt men de wijn over naar een andere rvs tank waar de wijn net voor het bottelen licht gefilterd wordt. Uiteindelijk rijpt de wijn nog 1 maand op fles voordat de wijn de kelders verlaat.
Karakteristiek:
Strogeel van kleur met een aantrekkelijk bouquet van geel fruit en witte bloesem. In de smaak rijpe tonen van geel fruit zoals perzik, abrikoos, gele appel en een vleugje honing. De afdronk is licht vettig en bijzonder fris met voldoende lengte.
Wijn spijscombinatie:
Zeer geschikt als aperitief wijn maar ook heerlijk bij slib tong, kabeljauw, zalm salade en bij pasta’s op basis van roomsaus. Serveertemperatuur 9 a 10 Graden.
Bewaar advies:
2 tot 3 jaar na oogstjaar.
Alcohol:
13%